Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …
Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …
Mięsistość bez mięsa. Chrupkość, która wybucha smakiem. To tacosy, które uwodzą balansem – między dymem a świeżością, miękkim a chrzęszczącym, między tym, co znane, a tym, co totalnie nowe. Poznajcie …
Złociste, pachnące masłem, chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku. Czy scones z kremem waniliowym i truskawkami to najlepsza możliwa letnia przekąska? Prawdopodobnie – bo robi się je błyskawicznie, a smakują …
Oto grzanka jak z bajki. Z ubitym twarogiem, pistacjami i truskawkami w kwiecie pomarańczy. Podstawą jest twaróg śmietankowy, czyli ten mokry, słodki i nieprzyzwoicie tłuściutki. Cienka warstwa kremu pistacjowego, która …
Nie ma lata bez kopru. Ten zapach natychmiast przenosi do kuchni babci, gdzie młode ziemniaki toną w pachnącym maśle, a chłodnik ma kolor wiosny. Koper to zioło niepokornie nostalgiczne — …
Sando to japońskie lekkie jak chmurka kanapki, które w Kraju Kwitnącej Wiśni można kupić na każdym kroku. Bardzo często wypełnione są bitą śmietaną i truskawkami, tworząc bardzo kawaii przekąskę. I …