Ten ekspresowy zielony makaron to marzenie każdej fitnesiary, bo wypełniony jest po brzegi zdrowiem, proteinami i rozkosznym smakiem. Na pewno widzieliście już gdzieś podobnie zielone kluski – zawsze na bazie …
Ten ekspresowy zielony makaron to marzenie każdej fitnesiary, bo wypełniony jest po brzegi zdrowiem, proteinami i rozkosznym smakiem. Na pewno widzieliście już gdzieś podobnie zielone kluski – zawsze na bazie …
Banalnie proste placuszki w kolorze i smaku słońca. Lekkie jak puch, z karmelizowanym mango. To moje ulubione słodkie śniadanie ostatnimi czasy. Jest to oczywiście upgradowana wersja mojego wiralowego przepisu na …
Dutch baby, ale na słono, ze słodkimi jak landrynki pieczonymi pomidorkami koktajlowymi. To danie z rodzaju banalnie prostych, jednak absolutnie spektakularnych. Ten duży, puszysty naleśnik to magia w czystej postaci …
To klasyk nie bez powodu. Tarta Tatin jest lepka, krucha i pełna jabłkowej rozkoszy utaplanej w karmelu. Wiele osób robi ten francuski deser na bazie ciasta francuskiego lub kruchego, ale …
Słyszycie to? To sznycelek. Ale z bakłażana. W rumianej panierce z panko, sezamu i parmezanu. Palce lizać. Wege schabowych vel sznycli jest sporo. A to z kalafiora, a to selera …
Panna cotta exotica, czyli taka, która smakuje jak tropikalne wakacje. Z mango, marakują i kawałkami czekolady, ale w dwóch opcjach: zmieszana i osobno. Na blogu znajdziecie już przepis na “inną …