Przepisy

  • Mięciutkie ciasto dyniowe z żurawiną

    by rozkoszny

    Jeśli jeszcze zastanawiacie się co zrobić z dynią, zamieńcie ją w mięciutkie, sprężyste i pachnące jesienią ciasto o kolorze oranżowym. Robi się tylko chwilę, a potem tylko błogość i ukojenie. …

  • Pudding czekoladowy z kajmakiem i solą morską

    by rozkoszny

    Jest to przekroczenie jakiejkolwiek przyzwoitości. Prostota, kajmak, sól i ciemna jak smoła czekolada o konsystencji gorącego nieba. Za pierwszym razem musiałem usiąść. Zamknąłem oczy i wziąłem do ust jeszcze jedną …

  • Cytrynowe placki z cukinii i mascarpone

    by rozkoszny

    Placki z cukinii 2.0. Z patelni schodzą (wprost do żołądka) lśniąco rumiane, perfekcyjnie chrupiące z zewnątrz i skrywające kremowe wnętrze podrasowane cytryną oraz mascarpone. Najlepiej od razu robić z podwójnej …

  • Pieczona feta z miodem i sezamem

    by rozkoszny

    To nie jest feta jaką znacie. Po krótkiej, miodowo-sezamowej kuracji w piekarniku, zamiast kruszyć się na dziesiątki agresywnie słonych kawałków, staje się miękka i perfekcyjnie zbalansowana – aż się prosi, …