Ciąg dalszy brukselkowej inkwizycji! Pieczona z wędzonym tofu i obtoczona w glazurze z zredukowanego octu balsamicznego zmienia swoje oblicze, stając się tak kusząca, że niejeden heretyk przekona się do tej …
Ciąg dalszy brukselkowej inkwizycji! Pieczona z wędzonym tofu i obtoczona w glazurze z zredukowanego octu balsamicznego zmienia swoje oblicze, stając się tak kusząca, że niejeden heretyk przekona się do tej …
Gdybym miał wskazać najsmaczniejszą lasagne, byłaby to dyniowa lasagna przełamana gorgonzolą. Jedwabista i otulająca, ale tak pobudzająca receptory smakowe, że aż stają dęba. Na blogu znajduje się już jeden przepis …
Kto powiedział, że każda szarlotka musi być doprawiona cynamonem? Znacznie bardziej rozkosznym towarzystwem karmelizowanych jabłek jest konfitura różana. Różana szarlotka smakuje trochę jak podwieczorek u babci, trochę jak bankiecik u …
Oto pełnoziarnista focaccia. Mocno sprężysta, puszysta i oliwna. Sprawa jest bardzo prosta, bo przygotowuję focaccię amerykańską metodą bez wyrabiania, która opiera się na wymieszaniu składników i zawinięciu brzegów ciasta do …
Dyniowy sernik to rewelacja jesieni: oranżowo pomarańczowy, z nutą korzennego smaku. Mój lubię przykrywać chmurką z bitej śmietany, w której chrupią czekoladowe ciasteczka. Przypomina mi wtedy pumpkin spice latte, ale …
Panisse to frytki z ciecierzycy o południowo-francuskim rodowodzie. Chrupiące z zewnątrz, kremowe w środku. Ja zamiast smażyć, lubię je piec i serwować z mocno czosnkowym aioli. To było niemałe odkrycie. …