Bardzo zielona zupa z cheddarowym krakersem — czyli prawdopodobnie najlepszym dodatkiem do zup wszech czasów. To piękno kontrastów: ona – subtelna i kremowa, on – chrupiący i zadziorny. Krakersy/chipsy serowe …
Bardzo zielona zupa z cheddarowym krakersem — czyli prawdopodobnie najlepszym dodatkiem do zup wszech czasów. To piękno kontrastów: ona – subtelna i kremowa, on – chrupiący i zadziorny. Krakersy/chipsy serowe …
Gdyby ktoś mnie zapytał, jakie jest idealne jesienne ciasto, odpowiedziałbym: mięciutkie jak gąbeczka, pachnące jesienią marmurkowe ciasto dyniowe z polewą czekoladową. To ciasto dyniowe jest jak zaklęcie. Bo jak inaczej …
Zupa dyniowa bez gotowania. Czyli taka z piekarnika, zblendowana z bulionem, mleczkiem kokosowym i sokiem z pomarańczy na aksamitny, aromatyczny krem. Podaję ją tak jak amerykański pomidorowy klasyk: z grilled …
To danie z rodzaju spektakularnych. Enchilady z grzybami, fasolą i salsą z palonej kukurydzy. Utaplane w czerwonym, pachnącym sosie, pod pierzyną z ciągnącego się sera. Nie jest to obiad w …
Z serii: zdrowe, szybkie obiady pełne białka. Żółte curry chrupiącym tofu i dynią. Tofu tak pysznym, że będziecie chcieli jeść je jako przekąskę. Serio. Kiedyś byłem tofu-sceptykiem, a teraz nosze …
Oto bajecznie pyszne ciasteczka wypełnione lepszą nutellą – lepszą bo z większą ilością orzechów i czekolady. Wyobraź sobie ciasteczko, które z zewnątrz jest miękkie, lekko chrupiące, a w środku kryje …