Smażony chiński makaron chow mein z chrupiącymi warzywami i grzybkami shiitake to propozycja dla głodnych i zabieganych – warto mieć ją w repertuarze. Stir-fry, mieszaj-smaż, czyli technika szybkiego smażenia na …
Smażony chiński makaron chow mein z chrupiącymi warzywami i grzybkami shiitake to propozycja dla głodnych i zabieganych – warto mieć ją w repertuarze. Stir-fry, mieszaj-smaż, czyli technika szybkiego smażenia na …
Jak za sprawą czarów. Zapomniane, czerstwe pieczywo z odrobiną jajek, mleka i śmietanki zamienia się w twór przypominający piankę, jakby ptasie mleczko, jednakże z przyjemnym, przyrumienionym na chrupko wierzchem. Do …
Co na Wigilię i Święta? Pewnie wiele z was zadaje sobie to pytanie. Aż kipi na blogu od ilości osób buszujących w poszukiwaniu najlepszych przepisów świątecznych. Wigilia i święta ogółem …
Ciasteczka brownie o wnętrzu wiecznie rozpuszczonej czekolady. Ich smak podkreśla pomarańcza w dwóch formach, płatki soli morskiej i zadziorny imbir, które pilnują, żeby nie zrobiło się zbyt słodko. Częścią grudniowej …
Halloumi au poivre, czyli w oldschoolowym francuskim sosie pieprzowym to majestatyczne danie wegetariańskie na wyjątkową okazję. Ser jest zarumieniony, a jego wnętrze ugina się pod własnym ciężarem. Jednak to towarzyszący …
Sticky buns z orzechami włoskimi i żurawiną to nie byle jakie drożdżówki. To wyższy stan drożdżówkowej rozkoszy. Ich aksamitne ciasto skrywa cynamon i żurawinę rozpryskującą się jak kwaśny cukierek na …