Oto nie-śledzie po kaszubsku, bo nową polską tradycją jest stawianie na świątecznym stole roślinny twór obok lub w zamian tego rybiego. Te obok charakterystycznego słodko-kwaśnego sosu doprawionego w mojej wersji …
Oto nie-śledzie po kaszubsku, bo nową polską tradycją jest stawianie na świątecznym stole roślinny twór obok lub w zamian tego rybiego. Te obok charakterystycznego słodko-kwaśnego sosu doprawionego w mojej wersji …
Oto ciasto czekoladowe do kwadratu. Gdy nadchodzi mrok za oknem, nic nie cieszy mnie tak jak czekolada. A w zasadzie jej przetwarzanie w ciasta czekoladowe. Lubię takie totalne. Gdy nie …
Piernik, jakiego jeszcze nie jedliście, bo to boskokaremlowy lepki piernik daktylowy, od którego nie można się oderwać. To w zasadzie czyli sticky pudding ukochany przez Brytyjczyków. W tym wydaniu składa …
Przygotowanie tych kluseczek to spora dawka satysfakcji. Ugniatanie, rolowanie i – finalnie – wsiorbywanie. Mają konsystencję pluszowej poduszeczki, niczym kluski śląskie, jeśli więc komuś bardzo się spieszy, a chce zaznać …
To fantazyjne lody wiśniowe na skróty. Do przygotowania śmietankowej bazy potrzebujecie jedynie trzech składników i miksera. Banalnie proste w przygotowaniu. Inspiracją był mój ulubiony deserek z dzieciństwa – Fantasia wiśniowa …
Słyszycie to? To rozkoszne siorbnięcie to biang biang, ale na skróty, bo zamiast się męczyć z własnoręcznym wyrabianiem makaronu, sięgamy po szerokie jak Morze Czerwone płaty lasagne, które zgrabnie podają …