To jedno z tych dań, które wcale nie imituje mięsa, ale całkowicie je zastępuje. Grzybki Kung Pao należą do moich ulubionych wegański obiadów, które można przygotować w czasie, kiedy gotuje …
To jedno z tych dań, które wcale nie imituje mięsa, ale całkowicie je zastępuje. Grzybki Kung Pao należą do moich ulubionych wegański obiadów, które można przygotować w czasie, kiedy gotuje …
Jaki sernik jest warty kradzieży? Nowojorski gładki i blady jak porcelana, z mnóstwem ciapek wanilii i wisienkami co randkują z kawą. Sernik Warty Kradzieży. Co prawda ja go nie ukradłem, …
Jest to zupa dla amatorów selera naciowego. Jak rozumiem, nie dla wielu. Wyczuwalne są w niej nuty anyżkowe podbijane nasionami fenkułu, a jej jaskrawozielony kolor komunikuje wszem i wobec, że …
Kalafior romanesco z cytrynowym panko i parmezanem to w zasadzie fancy wersja klasycznego kalafiora z bułką tartą, którego tak dobrze znamy i lubimy. Zamiast rozgotowywać smak kalafiora, najpierw podsmażam go …
Najlepszą częścią każdych świąt jest to, że można przygotować kilka wspaniałych przepisów na babki, serniki czy inne jajka, które olśnią rodzinę, przedstawiając ciebie jako gwiazdę sztuki kulinarnej. Nie muszą wiedzieć, …
Babka co zawsze się udaje. Nawet tym, co nic się nie udaje. Bananowa, oblana złocistą polewą z białej czekolady i „sekretnego” składnika, o którym będziecie wiedzieć tylko wy. Przepis na …