Nie ma lepszego prezentu niż jedzenie. Szczególnie dla osoby, która kocha jeść. Smakosza, smakoszki, foodie. Ale muszą być to być prawdziwie rozkoszne i wyjątkowe kąski (niekoniecznie do bezpośredniego zjedzenia). Ten …
Nie ma lepszego prezentu niż jedzenie. Szczególnie dla osoby, która kocha jeść. Smakosza, smakoszki, foodie. Ale muszą być to być prawdziwie rozkoszne i wyjątkowe kąski (niekoniecznie do bezpośredniego zjedzenia). Ten …
Cześć. Oto moja pierwsza polskojęzyczna książka – „Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami”! To młodsza siostra „Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country”, w której opowiadam światu, …
Kręciłem kopytka, gdy dostałem maila od mojego amerykańskiego wydawcy, że magazyn Booklist nazwał “Fresh from Poland” jedną z NAJLEPSZYCH KSIĄŻEK KULINARNYCH ROKU 2020. Wypiłem szklankę lodowatej wody, uszczypnąłem się kilka …
Po 6 miesiącach spędzonych w Madrycie zabieram głos w sprawie. Dla Vogue Polska typuję najrozkoszniejsze kąski miasta. Te które śnią mi się po nocach, i dla których wrócę. Zaczynając od …
Małe ogłoszenie — moja debiutancka książka “Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country” ujrzy światło dzienne 17 marca 2020. Zostanie opublikowana w USA i Kanadzie, i będzie …
Ulicę Płatniczą w sercu Starych Bielan spowija słodki, ciężki zapach cynamonowo-maślanych bułeczek. Prowadzi mnie on do domu Ani Rożalskiej, o której wypiekach szepczą szczęśliwie wtajemniczeni warszawiacy Ania zabiera mnie w …