Ciecierzyca w złocistym wywarze, wegańska beza z kremem kokosowym i owocami lata, zielony koktajl z kolendrą i imbirem… To menu, które przygotowałem dla Westwing przepytującego mnie z roślinnej kuchni. Zdradziłem …
Ciecierzyca w złocistym wywarze, wegańska beza z kremem kokosowym i owocami lata, zielony koktajl z kolendrą i imbirem… To menu, które przygotowałem dla Westwing przepytującego mnie z roślinnej kuchni. Zdradziłem …
Cześć! Ekscytujące wiadomości! Ruszył mój pierwszy program kulinarny (przynajmniej lubię tak o nim myśleć) emitowany co tydzień na znanej wszystkim platformie YouTube. Na kanale znajdziecie filmy z moim przepisami, w …
Ahoj! Donoszę, że w Kwartalnik Przekrój znajdziecie mój nowy kącik kulinarny. Garść inspiracji, chlust humoru, szczyptę rozkoszy. Co numer będę na jego łamach snuć fantazję o tym, co mamy pysznego …
Nie ma lepszego prezentu niż jedzenie. Szczególnie dla osoby, która kocha jeść. Smakosza, smakoszki, foodie. Ale muszą być to być prawdziwie rozkoszne i wyjątkowe kąski (niekoniecznie do bezpośredniego zjedzenia). Ten …
Cześć. Oto moja pierwsza polskojęzyczna książka – „Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami”! To młodsza siostra „Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country”, w której opowiadam światu, …
Kręciłem kopytka, gdy dostałem maila od mojego amerykańskiego wydawcy, że magazyn Booklist nazwał “Fresh from Poland” jedną z NAJLEPSZYCH KSIĄŻEK KULINARNYCH ROKU 2020. Wypiłem szklankę lodowatej wody, uszczypnąłem się kilka …