Tart tatin zawsze robi wrażenie. A jej wytrawna wersja zdaje się być jeszcze lepsza od jabłkowego oryginału. Ma ona wciąż słodki, karmelowy smak. Tym razem pochodzący od karmelizowanych do miękkości …
Tart tatin zawsze robi wrażenie. A jej wytrawna wersja zdaje się być jeszcze lepsza od jabłkowego oryginału. Ma ona wciąż słodki, karmelowy smak. Tym razem pochodzący od karmelizowanych do miękkości …
Nie mam nic do smażonego karpia, ale pieczony łosoś jest po prostu znacznie mniej problematyczny (i wszyscy go lubią). Nie trzeba stać nad kuchenką, przenikając zapachem oleju, a potem walczyć …
Święta to moment, aby dać drugą szansę. Nawet cykorii. Z natury gorzkawa, nie cieszy się dużą popularnością, ale to chyba jedynie z tego powodu, że powszechnie nie wiadomo, jak się …
Gdybym miałbym wskazać moje ulubione danie wigilijne, nie wahałbym się ani sekundę. Czysty jak łza, o pełnym smaku buraczanego zakwasu i borowikowego wywaru podkreślającego nadzienie uszek – barszcz czerwony. To …
Tę sałatkę należy potraktować jako przystawkę jedzoną w małych ilościach. Jest rześka, z wiodącą goryczką, która oczyści usta i pobudzi gruczoły do tego, co zaraz nastąpi. Bardzo lubię połączenie soczystego …
Zaczęła od karmelizowania cebuli. Dodała chili, imbiru, czosnku i łychę musztardy, aby ostrość zgrabnie „zatańczyła na krawędzi goryczy” z karmelową słodyczą. Potem zaczęło robić się dziwniej. Z piekarnika wyjęła paluszki …