Na obiad

  • Wontony są jak jadalne obłoki wypełnione czymś zaskakująco aromatycznym. Przypominają polskie uszka, ale o całe niebiosa bardziej finezyjne (Uszka, nie obrażajcie się, kocham was). Tradycyjnie nadziewa się je wieprzowiną i …

  • Steki z selera z sosem café de paris

    by rozkoszny

    To danie, które rozkłada na łopatki nawet największy wege sceptyków. Steki z selera z sosem café de paris to połączenie nowoczesnej lekkości z bogactwem tradycyjnej kuchni francuskiej rodem z paryskiego …

  • Makaron z sosem z żółtej papryki i pistacjami

    by rozkoszny

    Makaron w sosie z żółtej papryki, która najpierw została upieczona, aż do koncentracji jej słodyczy, a następnie uduszona na oliwie, płatkach chili i czosnku. Tak przygotowana papryka, gdy zamieniona w …

  • Chłodnik z melona, ogórka i mięty

    by rozkoszny

    W sezonie letnim najchętniej żywiłbym się jedynie chłodnikami. Ten z melona i ogórka jest wyjątkowo ponętny. Melon intrygująco zaokrągla słodycz, natomiast ogórek rześko chłodzi. Wszystko to spaja ona – królowa …