Ciąg dalszy brukselkowej inkwizycji! Pieczona z wędzonym tofu i obtoczona w glazurze z zredukowanego octu balsamicznego zmienia swoje oblicze, stając się tak kusząca, że niejeden heretyk przekona się do tej …
Ciąg dalszy brukselkowej inkwizycji! Pieczona z wędzonym tofu i obtoczona w glazurze z zredukowanego octu balsamicznego zmienia swoje oblicze, stając się tak kusząca, że niejeden heretyk przekona się do tej …
Gdybym miał wskazać najsmaczniejszą lasagne, byłaby to dyniowa lasagna przełamana gorgonzolą. Jedwabista i otulająca, ale tak pobudzająca receptory smakowe, że aż stają dęba. Na blogu znajduje się już jeden przepis …
Panisse to frytki z ciecierzycy o południowo-francuskim rodowodzie. Chrupiące z zewnątrz, kremowe w środku. Ja zamiast smażyć, lubię je piec i serwować z mocno czosnkowym aioli. To było niemałe odkrycie. …
Focaccia – chrupiąca, puchata, oliwna – to najlepszy towarzyszy chłodnych wieczorów. To, co znajdzie się na jej wierzchu jest jak płótno malarza. Moją ulubioną jesienną wersją focacci jest kompozycja z …
Fasola, ale lekka niczym wiosenna bryza! Cytrynowy sos al limone to prawdopodobnie najlepsze, co może spotkać tego strączka o niezbyt dobrej reputacji. Z nudnej i ciężkiej fasola staje się tak …
Gulasz na koniec lata. Słodki, aromatyczny, mieniący się kolorami wrześniowych zachodów słońca. Mamy już jesień, ale ja jeszcze żegnam lato najdrobniejszymi pomidorami i kukurydza o lukrowym smaku. Lubię zachowywać subtelny …