Zupa dyniowa bez gotowania. Czyli taka z piekarnika, zblendowana z bulionem, mleczkiem kokosowym i sokiem z pomarańczy na aksamitny, aromatyczny krem. Podaję ją tak jak amerykański pomidorowy klasyk: z grilled …
Zupa dyniowa bez gotowania. Czyli taka z piekarnika, zblendowana z bulionem, mleczkiem kokosowym i sokiem z pomarańczy na aksamitny, aromatyczny krem. Podaję ją tak jak amerykański pomidorowy klasyk: z grilled …
To danie z rodzaju spektakularnych. Enchilady z grzybami, fasolą i salsą z palonej kukurydzy. Utaplane w czerwonym, pachnącym sosie, pod pierzyną z ciągnącego się sera. Nie jest to obiad w …
Z serii: zdrowe, szybkie obiady pełne białka. Żółte curry chrupiącym tofu i dynią. Tofu tak pysznym, że będziecie chcieli jeść je jako przekąskę. Serio. Kiedyś byłem tofu-sceptykiem, a teraz nosze …
15 minut i obiad gotowy. Udon w borowikowym sosie – dudniący smakiem umami i absolutną kremowością, która zgrabnie prześlizguje się do ust wraz z kluskami. 7-minutowe jajko, szczypior, bomba umami. …
Creamy Miso Ramen, czyli zdrowy, wysokoproteinowy obiad w 30 minut. Prosiliście mnie o takie przepisy, a więc proszę. To aksamitny wywar z grzybów shiitake i tofu, a w misce także …
To tarta, w której złociste kurki lądują na aksamitnym twarogu z koperkiem, a wszystko to spoczywa na maślanym cieście francuskim. Chrupie, pachnie i kusi tak, że trudno poprzestać na jednym …