Na obiad

  • Chłodnik z melona, ogórka i mięty

    by rozkoszny

    W sezonie letnim najchętniej żywiłbym się jedynie chłodnikami. Ten z melona i ogórka jest wyjątkowo ponętny. Melon intrygująco zaokrągla słodycz, natomiast ogórek rześko chłodzi. Wszystko to spaja ona – królowa …

  • Wytrawne leniwe z bobem, gorczycą i koprem

    by rozkoszny

    Sekretem udanych leniwych jest ich leniwe przygotowanie. To wiemy wszyscy. Jednak nie każdy jeszcze wie, że leniwe równie dobrze smakują – jak nie lepiej – w wersji wytrawnej. Rumiane z …

  • Pieczone tofu zmieniające życie

    by rozkoszny

    Znacie tofu zmieniające życie Jadłonomi? To soczyście lepkie od słodkawego sosu poduszeczki, które potrafią przekonać do siebie nawet tych, którzy wymawiają to-fu z akcentem na drugą sylabę. Przepis Marty Dymek …