Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …
Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …
Mięsistość bez mięsa. Chrupkość, która wybucha smakiem. To tacosy, które uwodzą balansem – między dymem a świeżością, miękkim a chrzęszczącym, między tym, co znane, a tym, co totalnie nowe. Poznajcie …
Ziemniaczana sałatka Cezar z bobem i rzodkiewką to prawdopodobnie jedna z najlepszych rzeczy, która może spotkać młodego kartofelka. Wytaplany w sosie Cezar wprost prześlizguje się z talerza do ust. Tak …
Halloumi zamarynowane w ostro-słodkiej jogurtowej marynacie, delikatna cukinia w akompaniamencie. Poznajcie szaszłyki, które zawrócą wam w głowie. Te szaszłyki z halloumi i cukinią są tak dobre, że nie raz będziecie …
Zielona lasagne alla Portofino to bardziej aromatyczna i lżejsza siostra przepisu, który dobrze znacie. Raz jej spróbujecie, a nie będziecie chcieli jeść innej. To warstwowa uczta inspirowana Ligurią — pełna …
Pieczone bataty z fetą, zieloną salsą i piklowaną cebulką. Przyjemność pełna kontrastów: słodycz batatów i miodu spotyka się tu z kwasowością limonki, słonością fety i świeżością ziół. Idealne na lekki …