Banalnie proste muffiny bananowe wypełnione uzależniającym, dwuskładnikowym kremem z boskim chrupnięciem. Te piękności wyglądają jak zwykłe muffiny bananowe, ale tak naprawdę wypełnione są czekoladowym kremem z kruszonymi ciasteczkami, z którym …
Banalnie proste muffiny bananowe wypełnione uzależniającym, dwuskładnikowym kremem z boskim chrupnięciem. Te piękności wyglądają jak zwykłe muffiny bananowe, ale tak naprawdę wypełnione są czekoladowym kremem z kruszonymi ciasteczkami, z którym …
Ta zielona jak wiosenna trawa baba zamiast klasycznego lukru nosi cytrusową pelerynę o cierpkim charakterze. Poznajcie Grejpfrutową Babkę Matchę, najbardziej figlarną babę wśród wielkanocnych babek. To musiało się stać – …
Zapnijcie pasy, bo ten deser będący skrzyżowaniem sernika baskijskiego i dubajskiej czekolady to niemała igraszka. Ugina się pod ciężarem własnej kremowości i chrupie anielskimi włosami. To DCS – Dubajski Czekoladowy …
Jak smakuje słońce? Moim zdaniem jak ta tarta mango — promienia, rześka i tak pyszna, że mogłaby spokojnie zastąpić mazurka na wielkanocnym stole. Musicie mi wybaczyć lekką monotematyczność, obsesję mango …
Oto lepsza nutella. Lepsza, bo zrobiona z 4-składników, bo można jeść ją bez ograniczeń. Nie wiem, jak wy, ale ja w dzieciństwie ukradkiem regularnie nurkowałem z łyżką (albo nawet bez) …
To klasyk nie bez powodu. Tarta Tatin jest lepka, krucha i pełna jabłkowej rozkoszy utaplanej w karmelu. Wiele osób robi ten francuski deser na bazie ciasta francuskiego lub kruchego, ale …