Jak za sprawą czarów. Zapomniane, czerstwe pieczywo z odrobiną jajek, mleka i śmietanki zamienia się w twór przypominający piankę, jakby ptasie mleczko, jednakże z przyjemnym, przyrumienionym na chrupko wierzchem. Do …
Jak za sprawą czarów. Zapomniane, czerstwe pieczywo z odrobiną jajek, mleka i śmietanki zamienia się w twór przypominający piankę, jakby ptasie mleczko, jednakże z przyjemnym, przyrumienionym na chrupko wierzchem. Do …
Co na Wigilię i Święta? Pewnie wiele z was zadaje sobie to pytanie. Aż kipi na blogu od ilości osób buszujących w poszukiwaniu najlepszych przepisów świątecznych. Wigilia i święta ogółem …
Ciasteczka brownie o wnętrzu wiecznie rozpuszczonej czekolady. Ich smak podkreśla pomarańcza w dwóch formach, płatki soli morskiej i zadziorny imbir, które pilnują, żeby nie zrobiło się zbyt słodko. Częścią grudniowej …
Sticky buns z orzechami włoskimi i żurawiną to nie byle jakie drożdżówki. To wyższy stan drożdżówkowej rozkoszy. Ich aksamitne ciasto skrywa cynamon i żurawinę rozpryskującą się jak kwaśny cukierek na …
To najlepsze, co zjadłem i zrobiłem w tym roku. Pierwszy kęs jest jak lizanie drzewa klonowego (kto wie, ten wie). Słodki smaki żywicy, dymu i drewna zaklęty jest w kremie …
Najpierw sięgasz po łyżeczkę. Zamaszysty ruch. Przebijasz chrupiącą, bursztynową skorupkę, pod którą skrywa się krem w waniliowe ciapki. Zakręcasz, nabierając bohomaz cierpkich owoców. Wkładasz do ust. Czujesz palony miód, który …