Gdyby ktoś mnie zapytał, jakie jest idealne jesienne ciasto, odpowiedziałbym: mięciutkie jak gąbeczka, pachnące jesienią marmurkowe ciasto dyniowe z polewą czekoladową. To ciasto dyniowe jest jak zaklęcie. Bo jak inaczej …
Gdyby ktoś mnie zapytał, jakie jest idealne jesienne ciasto, odpowiedziałbym: mięciutkie jak gąbeczka, pachnące jesienią marmurkowe ciasto dyniowe z polewą czekoladową. To ciasto dyniowe jest jak zaklęcie. Bo jak inaczej …
Oto bajecznie pyszne ciasteczka wypełnione lepszą nutellą – lepszą bo z większą ilością orzechów i czekolady. Wyobraź sobie ciasteczko, które z zewnątrz jest miękkie, lekko chrupiące, a w środku kryje …
Słyszycie to? Mam dla was coś lepszego niż cynamonki, to cynamonkowe miodowe grzanki. Niesamowicie chrupiące, maślane tak bardzo, że czuć, aż w piętach. To moja cynamonowa interpretacja honey butter toast, …
Oto chlebek bananowy z karmelem nie z tej bajki, czyli takim bez nerwów, przypaleń i śmietany. To mikstura z wolno gotowanego miodu, cukru trzcinowego, mleczka kokosowego i napoju owsianego. Powiedzieć, …
Oto jeseniarskie następczynie jagodzianek, rozkoszanki, czyli drożdżówki ze śliwką, twarogiem, mnóstwem kruszonki na palonym maśle i glazurą z miodu oraz tonki. Bo przecież kruszonki – tak jak rozkoszy – nigdy …
Zrobicie je jedną ręką, w jednej misce. Oto ciasto obfitości z rodzaju zachwycających, ale szalenie prostych. Z mnóstwem fig, ricottą i sosem z palonego miodu, o którym długo nie można …