Mała, wielka przyjemność. Clafoutis to prawdopodobnie najprostszy w przygotowaniu francuski deser. Tutaj w wersji jesiennej, bo zamiast wiśni – śliwki, ze śmietanką o smaku rozmarynu. To deser na jesienną chandrę. …
Mała, wielka przyjemność. Clafoutis to prawdopodobnie najprostszy w przygotowaniu francuski deser. Tutaj w wersji jesiennej, bo zamiast wiśni – śliwki, ze śmietanką o smaku rozmarynu. To deser na jesienną chandrę. …
Soczysty, słodki, ale i zadziorny. Grillowane brzoskwinie z lodami, oliwą i solą morską to letni deser idealny. Idealny, bo robi się go w 15 minut, a oferuje tak wiele. Soczystą …
Faszerowanie jagodzianek wydaje się zbyt trudne lub pracochłonne? To przepis dla was. Zakręcane jagodzianki na palonym maśle z białą czekoladą i cytrynowym lukrem to receptura na skróty, która oferuje nie …
To owocowa tarta lata. Spód pachnie palonym masłem, waniliowy krem cukierniczy także wzbogacony jest o masełko, które nadaje mu jedwabistej konsystencji. Na wierzchu lśnią plastry truskawek, ale mogą być to …
To przyjemność z rodzaju wyjątkowych. Kurkumanki, pokolorowane są na kolor słońca tytułowym składnikiem – kurkumą, która nadaje eterycznego smaku czegoś co mogłoby być wytrawne. Ale jest słodkie, delikatne, zaskakująco pyszne. …
Konfitura pomarańczowa i czekolada to nierozerwalne połączenie. Idealnie odnajduje się na tarcie, która może robić też za wyjątkowo elegancki wielkanocny mazurek przyozdobiony jadalnym złotem. Nie ma ono żadnego smaku, ale …