Będziecie chcieli jeść to na okrągło. Jajka w uzależniającym sosie harrisa. To moja wariacja na temat tureckiego cibiru, ale proście, bo zamiast jajek w koszulce – na półtwardo. To idealne …
Będziecie chcieli jeść to na okrągło. Jajka w uzależniającym sosie harrisa. To moja wariacja na temat tureckiego cibiru, ale proście, bo zamiast jajek w koszulce – na półtwardo. To idealne …
Oto chrupiąca feta w brzoskwiniach. A dokładnie owinięta w arkusze ciasta filo wraz z konfiturą brzoskwiniową, tworząc zgrabną sakiewkę, która po upieczeniu kruszy się na milion listków lepiących się do …
Najwspanialszy tapas na koniec lata, gdy pomidory są wygrzane w słodyczy słońca! Pan con tomates vel pa amb tomàquet, czyli kataloński chleb z pomidorem. Wskaż mi wspanialszy hiszpański tapas niż …
Dygotają się jak galaretka, konsystencją przypominają obłoki. Japońskie sufletowe omlety to miłość od pierwszego kęsa. Ich przygotowanie wymaga trochę więcej uwagi niż klasycznych omletów, ale jest to warte każdej sekundy …
Naleśniki z serem i jagodami. Deser, który w beztroskich latach dzieciństwa zdarzało mi się jeść na śniadanie, obiad i kolację. Wiemy, że zrobienie naleśników to najlepszy sposób na niewerbalne okazanie …
To najgorętszy napój tego lata. Poznajcie truskawkową matcha latte, dzięki której zakochacie się w japońskiej zielonej herbacie. W Japonii głównie piłem espresso matcha latte, ale w Kraju Kwitnącej Wiśni popularne …