Wnętrze upieczonego sera camembert jest jak mleko. Z tym, że lepi się do ust, świdrując wszystkie zmysły. Pieczony camembert to klasyk, który smakuje dobrze w każdym wydaniu. Jak to w …
Wnętrze upieczonego sera camembert jest jak mleko. Z tym, że lepi się do ust, świdrując wszystkie zmysły. Pieczony camembert to klasyk, który smakuje dobrze w każdym wydaniu. Jak to w …
W sezonie pieczony rabarbar dobrze mieć zawsze pod ręką. Można zjeść go rano w owsiance, na grzance obsmarowanej ricottą, z zimnym jogurtem greckim lub naleśnikami. Sprawdzi się też jako rześkie …
Śniadanie mistrzów. Szakszuka syci, zaspokaja, a co najważniejsze zabiera kubki smakowe w podróż na Bliski Wschód. Sekretem tej idealnej jest szczodre sypnięcie przyprawami, uduszenie papryki do aksamitnej miękkości i kilka …
Korzeń pietruszki jest prawdopodobnie najbardziej niedocenionym polskim warzywem. Drugoplanowo ląduje w rosole (nadając mu mnóstwo umami!), ewentualnie pieczony jest z innymi warzywami korzeniowymi (do boskiego skarmelizowania!). Jego wachlarz możliwości jest …
To nie jest feta jaką znacie. Po krótkiej, miodowo-sezamowej kuracji w piekarniku, zamiast kruszyć się na dziesiątki agresywnie słonych kawałków, staje się miękka i perfekcyjnie zbalansowana – aż się prosi, …
Jeśli szukacie czegoś na upały – chrupiącego, świeżego, totalnie wciągającego – to jesteście w dobrym miejscu. Ta sałatka zawiera wszystkie elementy, które sprawią, że nie będzie można was od niej …