Na lekko

  • Boczniaki, szparagi, pomarańcza i limonka. Te cztery składniki i kilka ruchów rozgrzanej do czerwoności patelni wystarczy, by przeżyć warzywny obliwion. Nie trzeba wiele, by osiągnąć kulinarny szczyt. A może to …

  • Epickie kotlety z soczewicy

    by rozkoszny

    Kotlety z soczewicy, o których dokładkę proszą mięsożercy. Zewnątrz chrupiące, wewnątrz soczyste i pełen kontrastów oraz dudniącego smaku. Dobry kotlet to komfort przywołujący otulające wspomnienia dzieciństwa. Stołówki szkolnej, codziennych obiadów …

  • Pieczony kalafior to majestatyczne danie na co dzień i wyjątkową okazję. Mojego nacieram wędzoną marynatą z koreańską pastą chili gochujang, której smak wielowymiarowo mieni się w ustach każdego, kto spróbuje …

  • Barszcz to zupa braterstwa polsko-ukraińskiego. Każdy robi ją inaczej, ale idea pozostaje ta sama. Barszcz ukraiński jest tak sycący i bogaty w warzywa, że przypomina niemal gulasz. Sekretem wegetariańskiej wersji …