Tofu au citron co smakuje jak powiew wiosny. Rześkie, lekkie, absolutnie wciągające. Nie wiem, kiedy to się stało, ale absolutnie pokochałem się z tofu. Wcześniej traktowałem je jako uzupełnienie diety, …
Tofu au citron co smakuje jak powiew wiosny. Rześkie, lekkie, absolutnie wciągające. Nie wiem, kiedy to się stało, ale absolutnie pokochałem się z tofu. Wcześniej traktowałem je jako uzupełnienie diety, …
Kalafiorowi niegdyś zarzucano, że nie ma smaku. Tego na pewno nie można powiedzieć o tych lepkich różyczkach kalafiora w harissie, które są słodkie, ostre, z powiewem rześkości. Kalafior to jedno …
Jeśli brukselka kojarzy ci się z rozgotowanym śmierdziuchem wprost ze stołówki szkolnej, to jest to twoje wybawienie. W tej wersji podsmażana jest z czułością na patelni, aż nabierze ciemnych ciapek, …
Pumpkin Spice Tahini-Miso Ramen jest jak zaklęcie. Wystarczy kilka siorbnięć, by znaleźć się w złotojesinnej krainie zapomnienia. Jest jedwabiście kremowo, mocno rozgrzewająco, trochę słodko, ale i ze delikatnym szczypnięciem ostrości. …
Gdy fala upałów sprawia, że koszula lepi się do piersi, mógłbym żywić się na okrągło sałatkami. Pod warunkiem, że wszystkie smakowałyby jak ta: soczewicowa z fregolą, czyli gruboziarnistym kuskusem, ogórkiem, …
Boczniaki, szparagi, pomarańcza i limonka. Te cztery składniki i kilka ruchów rozgrzanej do czerwoności patelni wystarczy, by przeżyć warzywny obliwion. Nie trzeba wiele, by osiągnąć kulinarny szczyt. A może to …