Na lekko

  • Zielone orzo ze szparagami

    by rozkoszny

    Orzo, które udaje risotto — kremowe, zielone, pełne wigoru. Szparagi chrupią, mięta przemyka jak bryza. Wszystko w delikatnym, ale pełnym umami sosie, który otula ten makaron przypominający perły, tworząc bardzo …

  • Makaron w sosie gochujang ze szparagami

    by rozkoszny

    To kluski, obok których nie można przejść obojętnie. Nie dość, że robi się je w trymiga, to po pierwszym wsiorbnięciu kubki smakowe tańczą walca. Poznajcie makaron w sosie gochujang ze …

  • Tacos z lepkim halloumi i salsą mango

    by rozkoszny

    Tacos przenoszące do innego wymiaru. To feeria smaków: słodkie, rześkie, lekko ostre i lepkie. Poznajcie tacos z lepkim halloumi i salsą mango. Te tacos to kosmicznie pyszne doznanie. Danie z …

  • Express kremowa fasola gochujang

    by rozkoszny

    Szukacie szybkiego pomysłu na obiad? Tę bajecznie kremową fasole gochujang robi się naprawdę express, bo w 10 minut. Zawsze trzymam co najmniej dwa słoiki fasoli w domu. Wy też powinniście. …

  • Lepsza nutella

    by rozkoszny

    Oto lepsza nutella. Lepsza, bo zrobiona z 4-składników, bo można jeść ją bez ograniczeń. Nie wiem, jak wy, ale ja w dzieciństwie ukradkiem regularnie nurkowałem z łyżką (albo nawet bez) …