Oto chrupiąca feta w brzoskwiniach. A dokładnie owinięta w arkusze ciasta filo wraz z konfiturą brzoskwiniową, tworząc zgrabną sakiewkę, która po upieczeniu kruszy się na milion listków lepiących się do …
Oto chrupiąca feta w brzoskwiniach. A dokładnie owinięta w arkusze ciasta filo wraz z konfiturą brzoskwiniową, tworząc zgrabną sakiewkę, która po upieczeniu kruszy się na milion listków lepiących się do …
Najwspanialszy tapas na koniec lata, gdy pomidory są wygrzane w słodyczy słońca! Pan con tomates vel pa amb tomàquet, czyli kataloński chleb z pomidorem. Wskaż mi wspanialszy hiszpański tapas niż …
To bardzo zielone galette jest „brat”. Pełne witalności i beztroskiego letniego smaku. Popatrzcie tylko nie nie. She’s so Julia. Galette to klasyka rozkosznego gatunku. To chyba jeden z moich ulubionych …
Fasolka szparagowa smakuje wybitnie, okonomiyaki także, a gdyby połączyć te dwa koncepty? Brak słów. Wiecie już, że kocham okonomiyaki, japońskie placki z kapusty. Ich nierozerwalną częścią jest sos okonomiyaki, który …
Hot halloumi. Lepkie, gorące, totalnie wciągające. Idealne na letnie dni, gdy jest tak ciepło, że koszula lepi się do piersi. Zawsze kochałem halloumi, ale w Atenach już zupełnie przepadłem. Miałem …
Bób, bobik, bobunio. Najlepiej smakuje wprost z wody z masłem i solą, ale świetnie odnajduje się też w przeróżnych sałatkach. Choćby tej z młodymi ziemniakami, zielonym sosem i fetą. Na …