Po 6 miesiącach spędzonych w Madrycie zabieram głos w sprawie. Dla Vogue Polska typuję najrozkoszniejsze kąski miasta. Te które śnią mi się po nocach, i dla których wrócę. Zaczynając od …
Po 6 miesiącach spędzonych w Madrycie zabieram głos w sprawie. Dla Vogue Polska typuję najrozkoszniejsze kąski miasta. Te które śnią mi się po nocach, i dla których wrócę. Zaczynając od …
Paella to niedzielne danie. Przyrządzana na wielkich żeliwnych patelniach pokrytych ryżem oraz skarbami z lasów i mórz. To także tylko pretekst, aby otaczać się przyjaciółmi. Nie ma większej przyjemności niż …
Ziemniaki, jajka, oliwa. Wydawałoby się, że to nic szczególnego, ale nie można się bardziej pomylić — haczyk tkwi w uzależniającej konsystencji. Gdy choć raz zrobi się dobrą hiszpańską tortillę, nie …
Pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Wyszedłem na jeszcze większego łakomczucha niż jestem w rzeczywistości. Granada słynie z barów serwujących owoce morza, więc udaliśmy się do jednego z nich po …
Lekko szczypie usta, błogo chłodzi, łagodząc żar bijący z nieba. To nie byle jaki chłodniczek, a jedwabista emulsja pomidorowa siorbana namiętnie w madryckich knajpkach. Zawsze lekceważyłem gazpacho. Do momentu wylądowania …
Najpierw sałata z orzechami włoskimi w kwaśnym musztardowym winegrecie, ale to tylko niewinny początek rozpasania, które zaraz ma się rozpocząć. Dobrze wysmażony, średnio albo krwisty – stek. Serwowany na długim …