Oto pełnoziarnista focaccia. Mocno sprężysta, puszysta i oliwna. Sprawa jest bardzo prosta, bo przygotowuję focaccię amerykańską metodą bez wyrabiania, która opiera się na wymieszaniu składników i zawinięciu brzegów ciasta do …
Oto pełnoziarnista focaccia. Mocno sprężysta, puszysta i oliwna. Sprawa jest bardzo prosta, bo przygotowuję focaccię amerykańską metodą bez wyrabiania, która opiera się na wymieszaniu składników i zawinięciu brzegów ciasta do …
Mało jest lepszych sposobów na fasolkę szparagową niż usmażenie jej wraz z tofu w sosie z chrupiącego chili. Ta feeria smaków to letni obiad w 20 minut. Uwielbiam fasolkę szparagową, …
Jest tutaj wszystko, co teraz najlepsze. Chrupie soczystością szparagów i ogórków małosolnych, groszek wraz z bobem rozpływają się na języku niczym masełko, a smak mięty oraz cytryny wręcz śpiewa swoją …
Już chyba wszyscy wiedzą, że fasola zyskała status it girl. Ci którzy rozumieją jej pociągający smak, kochają ją ponad życie. Ci, którzy wciąż myślą o niej, jako brzydkim kaczątku kulinarnego …
Nie mam grilla, ale i tak ugrillowałem kukurydzę, nadając jej dymnych smaków. W tej boskiej sałatce wtórują jej też „palone” pomidorki koktajlowe, czyli przypalone na rozgrzanej do czerwoności patelni bez …
Znacie tofu zmieniające życie Jadłonomi? To soczyście lepkie od słodkawego sosu poduszeczki, które potrafią przekonać do siebie nawet tych, którzy wymawiają to-fu z akcentem na drugą sylabę. Przepis Marty Dymek …