Nie mam grilla, ale i tak ugrillowałem kukurydzę, nadając jej dymnych smaków. W tej boskiej sałatce wtórują jej też „palone” pomidorki koktajlowe, czyli przypalone na rozgrzanej do czerwoności patelni bez …
Nie mam grilla, ale i tak ugrillowałem kukurydzę, nadając jej dymnych smaków. W tej boskiej sałatce wtórują jej też „palone” pomidorki koktajlowe, czyli przypalone na rozgrzanej do czerwoności patelni bez …
Znacie tofu zmieniające życie Jadłonomi? To soczyście lepkie od słodkawego sosu poduszeczki, które potrafią przekonać do siebie nawet tych, którzy wymawiają to-fu z akcentem na drugą sylabę. Przepis Marty Dymek …
Zimą warto jest go mieć gotowego w lodówce. Rozjaśni każdą sałatkę, warzywo, a nawet sprawdzi się jako rześki sos do ryby. Obiadowy game changer. Latem zawsze ubolewam, że sezon na …
Placki z cukinii 2.0. Z patelni schodzą (wprost do żołądka) lśniąco rumiane, perfekcyjnie chrupiące z zewnątrz i skrywające kremowe wnętrze podrasowane cytryną oraz mascarpone. Najlepiej od razu robić z podwójnej …
Jest to esencja wakacyjnej prostoty luźno oblepiająca kluski. Sos pomidorowy bez gotowania, redukowania i wzmacniania smaku. Ten pochodzi z najsłodszych sierpniowych pomidorów, których miąższ starty na tarce i wymieszany z …
Jeśli szukacie czegoś na upały – chrupiącego, świeżego, totalnie wciągającego – to jesteście w dobrym miejscu. Ta sałatka zawiera wszystkie elementy, które sprawią, że nie będzie można was od niej …