Cześć!
Ekscytujące wiadomości! Ruszył mój pierwszy program kulinarny (przynajmniej lubię tak o nim myśleć) emitowany co tydzień na znanej wszystkim platformie YouTube. Na kanale znajdziecie filmy z moim przepisami, w których krok po kroku, będę zdradzać kulinarne (i nie tylko?) sekrety. W międzyczasie możecie się też spodziewać kilku opowieści i dobrze spędzonego czasu (mam nadzieję). Jagodzianki luksusowo wypchane jagodami po brzegi, aksamitne gazpacho arbuzowe wprost z Madrytu, stetki z młodej kapusty, które może nie brzmią seksi, ale na pewno są. I wiele, wiele więcej pysznych kąsków, które prawdopodobnie na stałe zapiszą się w waszym menu.
Na start moja ulubiona rzecz w całym lecie, jeden z przepisów, z których jestem najbardziej dumny: proste listkujące galette z nektarynkami. Bazuje ono na sekretnym składniku, przypominając wyzwoloną siostrę ciasta francuskiego przytłoczoną toną owoców. Zapraszam do oglądania i subskrybowania. Do zobaczenia!
Wasz,
Rozkoszny