To tofu może zmienić bieg Waszej historii. A dlaczego? Bo potrafi przekonać do siebie niejednego tofu sceptyka. Poznajcie pieczone tofu miso z fasolką szparagową w salsie mango i harissy. Też …
To tofu może zmienić bieg Waszej historii. A dlaczego? Bo potrafi przekonać do siebie niejednego tofu sceptyka. Poznajcie pieczone tofu miso z fasolką szparagową w salsie mango i harissy. Też …
5 składników i 20 minuty wystarczy, aby stworzyć makaron eksplodujący smakiem, o który każdy będzie prosić o dokładkę. Poznajcie ten totalnie kremowy makaron z bobem i bombą umami. To wariacja …
Mięsistość bez mięsa. Chrupkość, która wybucha smakiem. To tacosy, które uwodzą balansem – między dymem a świeżością, miękkim a chrzęszczącym, między tym, co znane, a tym, co totalnie nowe. Poznajcie …
Oto grzanka jak z bajki. Z ubitym twarogiem, pistacjami i truskawkami w kwiecie pomarańczy. Podstawą jest twaróg śmietankowy, czyli ten mokry, słodki i nieprzyzwoicie tłuściutki. Cienka warstwa kremu pistacjowego, która …
Oto truskawkowe matcha smoothie do kwadratu. Bardziej owocowe, bardziej kremowe, a przy tym pełne wartościowego białka. Składa się z trzech części: syropu jagodowego, czyli owoców podgotowanych z miodem, aż ich …
Halloumi zamarynowane w ostro-słodkiej jogurtowej marynacie, delikatna cukinia w akompaniamencie. Poznajcie szaszłyki, które zawrócą wam w głowie. Te szaszłyki z halloumi i cukinią są tak dobre, że nie raz będziecie …