Słyszycie to? To nie jest zwykła kanapka — to echo klasyka, który właśnie przeszedł małą rewolucję. McCezar, ale w wersji bardziej, bo z chrupiącym wędzonym tofu, które udowadnia, że roślinne …
Słyszycie to? To nie jest zwykła kanapka — to echo klasyka, który właśnie przeszedł małą rewolucję. McCezar, ale w wersji bardziej, bo z chrupiącym wędzonym tofu, które udowadnia, że roślinne …
Bardzo zielona zupa z cheddarowym krakersem — czyli prawdopodobnie najlepszym dodatkiem do zup wszech czasów. To piękno kontrastów: ona – subtelna i kremowa, on – chrupiący i zadziorny. Krakersy/chipsy serowe …
Zupa dyniowa bez gotowania. Czyli taka z piekarnika, zblendowana z bulionem, mleczkiem kokosowym i sokiem z pomarańczy na aksamitny, aromatyczny krem. Podaję ją tak jak amerykański pomidorowy klasyk: z grilled …
To danie z rodzaju spektakularnych. Enchilady z grzybami, fasolą i salsą z palonej kukurydzy. Utaplane w czerwonym, pachnącym sosie, pod pierzyną z ciągnącego się sera. Nie jest to obiad w …
Z serii: zdrowe, szybkie obiady pełne białka. Żółte curry chrupiącym tofu i dynią. Tofu tak pysznym, że będziecie chcieli jeść je jako przekąskę. Serio. Kiedyś byłem tofu-sceptykiem, a teraz nosze …
15 minut i obiad gotowy. Udon w borowikowym sosie – dudniący smakiem umami i absolutną kremowością, która zgrabnie prześlizguje się do ust wraz z kluskami. 7-minutowe jajko, szczypior, bomba umami. …