Na obiad

  • Focaccia Pro

    by rozkoszny

    Zakochacie się w tej focacci od pierwszego chrupnięcia. Wysokahydracja, rumiana skórka, aromatyczna otoczka z posypki bajgowej do wszystkiego. Focaccia Pro. Wiadomo, że focaccia bez wyrabiania jest super, ale nie można …

  • Kremowy makaron z bobem i bombą umami

    by rozkoszny

    5 składników i 20 minuty wystarczy, aby stworzyć makaron eksplodujący smakiem, o który każdy będzie prosić o dokładkę. Poznajcie ten totalnie kremowy makaron z bobem i bombą umami. To wariacja …

  • Totalnie chrupiące placki z cukinii

    by rozkoszny

    Słyszycie to? To totalnie chrupiące placki z cukinii, które mają kilka sekretów. Po pierwsze cukinię ścieramy na grubych oczkach i odciskamy z nadmiaru wody. Pod drugie podstawą masy jej odsączona …

  • Chilaquiles – śniadanie, które kocha Meksyk

    by rozkoszny

    Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …