Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …
Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …
Oto grzanka jak z bajki. Z ubitym twarogiem, pistacjami i truskawkami w kwiecie pomarańczy. Podstawą jest twaróg śmietankowy, czyli ten mokry, słodki i nieprzyzwoicie tłuściutki. Cienka warstwa kremu pistacjowego, która …
Ta przyjemność pełna szparagów, ziołowego kremu i chrupiących płatów ciasta francuskiego może być waszym rozkosznym asem w rękawie. Wygląda spektakularnie,a to tylko kilka minut pracy. Na pewno zapytacie, skąd ciasto …
Na start sezonu oda do rabarbaru. W pełnej krasie, pieczony z pomarańczą i usadowiony na kremowym jak lody labneh. Jeszcze płatki soli morskiej i chlust oliwa i można poczuć się …
Rolex burrito, czyli mariaż ugandyjskiego placka z omletem i wszystkiego, co najlepsze w Meksyku. To szybkie śniadanie, które można też spakować na później – z równie spektakularnymi efektami. Czym nafaszeruje …
Oto lepsza nutella. Lepsza, bo zrobiona z 4-składników, bo można jeść ją bez ograniczeń. Nie wiem, jak wy, ale ja w dzieciństwie ukradkiem regularnie nurkowałem z łyżką (albo nawet bez) …