Słyszycie to? To chrupiące gofry, czyli smak szczytu lata. Podaję je z obłędnym krem waniliowym, owocami i palonym sosem o smaku tonki. Należę do ludzi, którzy nie uznają miękki gofrów …
Słyszycie to? To chrupiące gofry, czyli smak szczytu lata. Podaję je z obłędnym krem waniliowym, owocami i palonym sosem o smaku tonki. Należę do ludzi, którzy nie uznają miękki gofrów …
Jajka na labneh w pomidorach malinowych to danie, które chyba najbardziej Was zachwyciło na moim śniadaniowym pop-upie w Epicurien. To bardzo frywolna interpretacja jajek po turecku, skrywająca jednak znacznie więcej …
Zakochacie się w tej focacci od pierwszego chrupnięcia. Wysokahydracja, rumiana skórka, aromatyczna otoczka z posypki bajgowej do wszystkiego. Focaccia Pro. Wiadomo, że focaccia bez wyrabiania jest super, ale nie można …
To pancakes totalne, puszyste, chrupiące, przypominające bardziej hedonistyczny deser niż śniadanie, ale są poranki, które ich po prostu wymagają. Ich sekretem jest maślanka, chwila leżakowania, ale też masełko, które dodajemy …
Chilaquiles to nic innego jak chrupiące kawałki tortilli zanurzone w aromatycznej salsie pomidorowej. Pełne tekstur i smaków. Nie bez powodu jest to najpopularniejsze śniadanie w Meksyku. Tradycyjnie chilaquiles przygotowuje się …
Oto grzanka jak z bajki. Z ubitym twarogiem, pistacjami i truskawkami w kwiecie pomarańczy. Podstawą jest twaróg śmietankowy, czyli ten mokry, słodki i nieprzyzwoicie tłuściutki. Cienka warstwa kremu pistacjowego, która …