Wydaję książkę w USA: Fresh from Poland: new vegetarian cooking from the old country

Wydaję książkę w USA: Fresh from Poland: new vegetarian cooking from the old country 1

Małe ogłoszenie — moja debiutancka książka “Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country” ujrzy światło dzienne 17 marca 2020. Zostanie opublikowana w USA i Kanadzie, i będzie dostępna na całym świecie, w tym w Polsce!

W 2017 zostałem nominowany do nagród magazynu Saveur. Ku mojemu niedowierzaniu wygrałem, aż dwie statuetki co było niesamowitym wyróżnieniem (chyba wciąż w to nie wierzę). Niedługo później, 5 grudnia 2017, dostałem maila z propozycją napisania książki. Propozycja pojawiła się nagle i niespodziewanie, wcześniej nawet o tym nie myślałem. Pozostawało to jedynie w sferze marzeń.

Od razu wiedziałem, jak chcę wykorzystać tę szansę. Chciałem opowiedzieć światu o najlepszej rzeczy, jaką Polska ma do zaoferowania — o jedzeniu. Chciałem podkreślić najbardziej rozkoszną części polskiej kuchni, która tak się składa jest wegetariańska.

Polska kuchnia ma wiele do zaoferowania, a mam wrażenie, że świat, ba, sami my Polacy nie jesteśmy tego świadomi. Kasza gryczana, jaglana, buraki, pietruszka (bomba umami!), produkty fermentowane, twaróg! Mógłbym tak długo wymieniać. Na ich podstawie powstało “Fresh from Poland”.

Pisanie jej nauczyło mnie wiele. W pełni odkryłem kim jestem i jak głęboko sięgają moje korzenie. To swego rodzaju list miłosny pełen nostalgicznych wspomnień do tego, co w naszym kraju najpiękniejsze.

Do kupienia, gdzie tylko chcecie m.in.

Amazon US

Amazon UK

Amazon DE

Barnes & Noble

Bookdepository

Libristo (Polska)

Świat książki (Polska)

Yestersen (Polska)

Wasz,
Rozkoszny

#FreshfromPolandbook

Wydaję książkę w USA: Fresh from Poland: new vegetarian cooking from the old country 2
UDOSTĘPNIJ
Share on facebook
Share on twitter

22 komentarze

Karolina 7 kwietnia, 2020 - 10:41 am

Będzie jeszcze jakiś nakład dla Świata Książki ?

Reply
rozkoszny 7 kwietnia, 2020 - 2:31 pm

chyba się nie zapowiada na razie… Proszę pisać do Świata Książki. Może wezmą pod uwagę zainteresowanie

Reply
Jola 4 maja, 2020 - 10:43 pm

Zakupiona na Amazonie 🙂 , dam znac jak dotrze , pozdrawiam serdecznie z Chicago

Jola

Reply
rozkoszny 4 maja, 2020 - 11:05 pm

bardzo się cieszę, nie mogę się już doczekać! 🙂

Reply
Hanna 7 maja, 2020 - 8:28 pm

Kupilam na Amazon I właśnie przeglądam.
Piękne zdjęcia i super przepisy. Dziekuje.

Reply
rozkoszny 7 maja, 2020 - 11:10 pm

Bardzo się cieszę! 🙂

Reply
Maja 29 maja, 2020 - 9:03 am

zamówiona 🙂 czekam niecierpliwie na dostawę!

Reply
rozkoszny 29 maja, 2020 - 12:34 pm

Bardzo się cieszę! Daj znać, jak Ci się podoba

Reply
Maja 16 czerwca, 2020 - 4:28 pm

Jest rewelacyjna 🙂 Bardzo się cieszę, że nasza tradycyjna polska kuchnia została tak fajnie pokazana i odświeżona 🙂 Mója ulubiona część to ta o pierogach. Pierogi uwielbiam jeść, ale jeszcze nie miałam odwagi lepić ich w domu. Tutaj tyle fajnych przepisów, że biorę się do roboty! 🙂

Reply
pmiro 4 czerwca, 2020 - 11:55 pm

Wczoraj ja przez przypadek znalazlem na Amazon, a przed chwila wyciagnalem ze skrzynki. Wyglada obiecujaco. No i te fotki! Wspaniale!

Reply
rozkoszny 5 czerwca, 2020 - 1:34 pm

Bardzo miło mi słyszeć!

Reply
Małgirzata 17 czerwca, 2020 - 9:56 pm

Witam, czy wydał pan tą książkę po polsku czy jest tylko po angielsku?

Reply
rozkoszny 19 czerwca, 2020 - 10:22 am

dzień dobry, tylko po angielsku na razie 🙂

Reply
Ala 1 lipca, 2020 - 5:48 am

a jest szansa na po polsku?

Reply
rozkoszny 1 lipca, 2020 - 11:58 am

proszę cierpliwie czekać! 🙂

Reply
Ewa 18 lipca, 2020 - 10:52 pm

❤️❤️❤️ The book!

Reply
rozkoszny 19 lipca, 2020 - 7:26 pm

<3

Reply
Sylwia 21 sierpnia, 2020 - 1:50 pm

A ilości składników podane są w naszych europejskich jednostkach? 😉 a może coś po polsku? 😉

Reply
rozkoszny 21 sierpnia, 2020 - 5:24 pm

tak, są podane w miarach amerykańskich i europejskich!
może na pewno 🙂

Reply
Julita 27 sierpnia, 2020 - 12:18 pm

kupiłam na prezent bratowej, która jest Amerykanką i mieszka w Colorado; recenzje super

Reply
rozkoszny 29 sierpnia, 2020 - 4:47 pm

mam nadzieję, że książka się spodoba!

Reply
Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami – już wkrótce! - Rozkoszny 7 września, 2020 - 9:25 am

[…] młodsza siostra „Fresh from Poland: New Vegetarian Cooking from the Old Country”, w której opowiadam światu, o tym, co w Polsce najpiękniejsze, o jej smaku. Książka została […]

Reply

Leave a Comment